„Рилски спортист” получава 2000 лв. покрай участието на „Лудогорец” в евротурнирите

Неочакван приход ще влезе в касата на футболния „Рилски спортист” през следващата седмица. Става дума за 2000 лв., които самоковският клуб и останалите 62 тима от всичките региони на Трета лига ще получат благодарение на участието на шампиона „Лудогорец” в евротурнирите през сезон 2017/2018. Припомняме, че през миналогодишната кампания разградчани не успяха да влязат в груповата фаза на Шампионската лига, но се класираха, а дори и преминаха групите на Лига Европа, преди да отпаднат от италианския гранд „Милан” на 1/16-финалите на надпреварата.
Българските клубове ще получат общо 635 179 евро от средствата, които УЕФА заделя от най-силния клубен турнир на континента за развитие на детско-юношеския футбол. Съставите от Първа лига ще бъдат премирани с по 57 000 лв, а участниците във Втора лига – с по 24 500 лв. Сумите са шест пъти по-малки от предходната година, когато обаче „Лудогорец” игра в групите на Шампионската лига. Тогава „Рилски спортист” получи 12 000 лв.
Европейската централа разпредели общо над 125 млн. евро солидарни плащания за националните федерации и техните клубове от сезон 2017/2018, като 80 % от парите отиват за държавите с поне един участник в групите на най-комерсиалния футболен турнир на Стария континент.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*