Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски спортист” приема днес от 17 ч. “Левски Лукойл” в дербито на кръга

Днес от 17 ч. в “Арена Самоков” “Рилски спортист” приема новосформирания тим на “Левски Лукойл” в дербито на 16-ия кръг от Националната баскетболна лига. Самоковци имат преднина от 2 точки във временното класиране, но пък са и с мач повече от своите конкуренти. Ако играчите на Людмил Хаджисотиров вземат победата, ще имат преднина в преките двубои преди последното завъртане в лигата.
Треньорът на гостите Константин Папазов добре знае класата на домакините. С оглед на събитията след Нова година той вече може да разчита както на най-добрите играчи на “Левски”, така и на състезателите на “Лукойл”, акостирали в столичния тим в началото на януари, при подписването на спонсорския договор между “сините” и “Лукойл”.
До момента през този сезон “Рилски” и “Левски” са изиграли два мача помежду си – единият за първенство, другият – за Балканската лига. И в двата сблъсъка победи отборът от Самоков. Сега обаче е малко по-различно, защото “сините” не са това, което бяха. Все пак съставът на Тити Папазов не е непобедим и домакините могат да стигнат до успех, но ще им трябват сериозна концентрация и себераздаване през всички 40 минути. Силен бонус в тази насока може и трябва да бъде и подкрепата на публиката!

Leave a Reply