“Рилски спортист” разгроми “Академик” в Пловдив и е на крачка от полуфиналите в НБЛ

Баскетболният “Рилски спортист” спечели на 27 април гостуването си на “Академик Бултекс 99” в Пловдив със 79:60 и се нуждае от само още един успех, за да се класира за полуфиналните плейофи в Националната баскетболна лига.
Домакините започнаха мача вдъхновено и още в рамките на първите 10 минути натрупаха двуцифрен аванс в резултата. Той обаче набързо бе стопен от опитния състав от Самоков, който на почивката водеше с 38:35. Нашите момчета продължиха да играят със самочувствие и след паузата, като се справяха отлично както в нападение, така и в защита. Достатъчно доказателство за това е факта, че пловдивчани отбелязаха едва 6 точки в четвъртата част – абсолютен антирекорд в последните години.
Баскетболните воини на Людмил Хаджисотиров действаха като един и се раздадоха в името на отбора. Затова и нямаше обособени лидери, а всеки имаше свой принос за важния успех. Златин Георгиев бе най-резултатен с 14 точки, Мартин Маринов добави 13, а Тони Гуджино и Малик Диме записаха дабъл-дабъл от съответно 13 точки и 10 борби и 12 точки и 10 борби. Именно пълната доминация в подкошието бе в основата на добрия резултат за “Рилски”, чиито състезатели хванаха двойно повече отскочили топки – 48:25.
Бившият капитан на самоковския отбор Александър Груев не успя да предотврати загубата на “Академик” със своите 8 пункта, а най-добре за пловдивчани се представи сърбинът Младен Виткович с 16 точки.
Вторият двубоя от серията ще се играе в “Арена Самоков” в понеделник, 29 април, от 18 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*