“Рилски спортист” се завръща в Балканската лига

След прекъсване от една година “Рилски спортист” се завръща в Балканската лига през новия сезон. Клубът ни вече е потвърдил участието си в авторитетната надпревара, довериха от ръководството на Лигата.
През лятото на 2013 г. тимът, воден от Росен Барчовски, се пробва в друг квалитетен турнир на Стария континент – “Еврочалъндж”, където в шест мача записа една победа /над БК “Муреш”/ и не можа да излезе от групите. Съставът обаче натрупа ценен опит с докосването си до големи отбори като “Цмоки” /Минск/, “Солнок” /Унгария/ и “Муреш”.
“Рилски” е част от Балканската лига още от създаването й, като вдига титлата в първото издание през 2009 г. с победа над македонския “Работнички Фершпед”.
Другите постижения на играчите в бяло са второ място /през 2011 г./, трета позиция /2013 г./ и два четвъртфинала /2009 и 2012 г./.
“Доволен съм, че доказан отбор като “Рилски спортист” отново е част от Балканската лига. Преди 12 месеца с колегите в лигата уважихме решението на клуба да опита нещо различно в друг турнир. Това, че отново ще бъдат част от Балканската лига, ни прави много щастливи. Сигурен съм, че “Рилски” пак ще бъде сред най-добрите отбори в надпреварата и ще се бори за победа във всеки мач”, коментира със задоволство появилата се новина спортният директор на Балканската лига Шай Щрикс.
През новия сезон в лигата се очаква поредният дебютант. Това е тимът на “Влазня” /Шкодра, Албания/, който е изявил желание да се включи в турнира. Сигурни са и два отбора от Косово – “Сигал” /Прищина/ и “Пея”. За втория тим обаче има условие – да изчисти финансовите си задължения към местната федерация и към ръководството на Балканската лига.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*