Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски спортист” с всичко най-добро в битката с „Лукойл Академик” днес

Снимка: Ивайло Андреев

С повишено самочувствие ще се изправят в първия полуфинал срещу „Лукойл Академик” баскетболистите на „Рилски спортист”. Интригуващият сблъсък започва днес /7 май/ в 18.00 часа в Спортния комлекс в Правец. Играе се до 3 победи от 5 мача, а победителят от тази двойка ще срещне на финала по-добрия от дуела между „Левски” и „Балкан”.
В похода си към четворката самоковци се справиха със съпротивата на петия в редовния сезон – „Ямбол”, след 2:1 успеха. „Рилски” бе по-добрият отбор и дори можеше и да не играе трети мач, ако не бе загубил по нелеп начин гостуването си в Ямбол със 77:81.
За битката с шампионите от „Лукойл” наставникът Росен Барчовски ще може да разчита на всичките си състезатели.
„Срещу „Лукойл Академик” ще играем баскетбол с всичка сила. Ако можем да ги победим, ще ги победим, каквото е писано, това ще стане. Със сигурност напрежението вече няма да бъде толкова голямо и ще играем освободено. Нека другите отбори да се съобразяват с нас”, показа самочувствие преди срещата Барчовски.
Специалистът е впечатлен от израстването на юношите на клуба, сред които Станислав Ваклинов и Любомир Киров, които срещу „Ямбол” реализираха куп важни точки и бяха със съществен принос за класирането на тима на полуфиналите. Очаква се и срещу фаворита в първенството младоците да получат шанс за изява.
„Рилски спортист” обаче няма добри спомени от последните си три мача със „студентите” в Националната баскетболна лига. Нашите момчета регистрираха поражения във всеки един от тях, макар и с не голяма разлика.
Водещият букмейкър Sportingbet вече определи коефициентите за двубоя. Победа за “Лукойл” се котира с 1.03. Успех за гостите от Самоков е оценен от компанията на 10.00, а евентуално равенство – на 21.00.

Leave a Reply