„Рилски спортист“ с куп проблеми преди мача с „Чико“ /Бяга/ днес

Травмите, налегнали отбора, за пореден път ще объркат плановете на наставника Петър Аджов. Снимка: Радослав Каймаканов, www.lap.bg

Куп проблеми има за разрешаване треньорският щаб на „Рилски спортист“ за днешния дуел с новака „Чико“ /Бяга/ в Самоков. Двубоят е от 17.00 ч. на ст. „Искър“ и е отложен мач от 3-ия кръг на Югозападната „В“ група.
След тежкия сблъсък с ЦСКА се оказа, че цели петима играчи на домакините имат болежки – левият бек Тихомир Крумов, централният защитник Росен Пътников, халфовете Никола Бойчев и Васил Киров и крилото Иван Гемеджиев. Последните двама на практика нямат шанс да излязат срещу състава от Пазарджишко, докато останалите ще трябва да стиснат зъби и да се появят на терена, тъй като нямат особена алтернатива.
Любопитното в случая е, че четирима от проблемните състезатели се оплакват от разтежение в бедрото – Крумов, Пътников, Киров и Гемеджиев. Единствено при Бойчев става въпрос за обостряне на стара травма в коляното.
Васко Киров, който издържа 45 минути срещу „червените“, ще бъде заменен срещу „Чико“ от Борислав Кралев, докато на позицията на Гемето се очаква да се подвизава младокът Кристиян Додов, появил се като смяна и в срещата с „армейците“.
Мачът е с особен заряд за „Рилски“, тъй като при успех над гостите тимът ни със сигурност ще влезе в шестицата и ще се приближи плътно до петия – „Чепинец“ /Велинград/. Освен 3-те точки, самоковци ще търсят и победа с поне 2:0, тъй като головата им разлика вече е отрицателна – 5:7. Въпреки това те остават с една от най-добрите защити в групата, по-малко попадения са допуснали само лидерът ЦСКА /0/, „Витоша“ /1/, „Вихрен“ /4/ и „Миньор“ /6/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*