Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски спортист” с нова одисея в Европа – сблъсък с “Цмоки” в Беларус

Залата в Минск

Сложен ребус за решаване ще има днес “Рилски спортист”. Тимът ни се изправя срещу беларуския шампион „Цмоки” в 5-ия си мач от турнира “ФИБА Европа”, а евентуална победа на практика ще класира отбора в следващата фаза на надпреварата.
Ярко изразен фаворит в дуела според Sportingbet са домакините от Минск – тяхна победа се котира на 1.071, срещу 8.00 за нашите.
В предишния кръг воденият от Росен Барчовски състав постигна знаменит успех, надделявайки в драматичен сблъсък над финландския „Катая Баскет” с 87:83. В същото време съставът от Минск разпиля словашкия „Комарно” с 98:67 и към момента е на крачка от излизане от групата. Още повече, че Бранко Миркович и компания потопиха “Рилски” като гост в началото на месеца и имат сериозно психологическо предимство преди срещата в огромната 15-хилядна “Минск Арена”.
Дни преди дуела в бившата съветска република самоковци постигнаха лесна победа във вътрешното първенство, справяйки се със съпротивата на новака “Академик” /Пд/. В този двубой старшията Барчовски даде шанс за изява на всичките си състезатели, за да не губят игрови ритъм за битката с “Цмоки”.
Движещата сила за отбора се очаква да бъдат капитанът Йордан Бозов и плеймейкърът Франк Търнър. Двата блестят с интелект и техника и неслучайно са в основата на доброто представяне на “Рилски спортист” в Националната баскетболна лига и в евротурнирите.
Пътуването до беларуската столица /1900 км/ пък ще бъде втората най-дълга одисея за нашите момчета до Нова година. Рекордът по изминати километри до момента държи гостуването на “Катая” във Финландия – 3100 км по земя и въздух.

Leave a Reply