“Рилски спортист” с пета поредна победа в Националната баскетболна лига

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

“Рилски спортист” победи младия отбор на “Академик” в Правец с 91:71 на 10 ноември и записа пета поредна победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига.
Домакините оказаха сериозна съпротива на далеч по-опитния си и класен опонент през първото полувреме. Силите им обаче стигнаха до тук, самоковци взеха своето със силна трета част и спокойно доиграха двубоя.
Джейлън Дженкинс изигра поредния си впечатляващ двубой и завърши с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, към които добави и 5 асистенции за само 20 минути на паркета. Димитър Маринчешки затвърди добрата си форма с 13 пункта, а Евгени Хаджирусев и Артър Едуърдс добавиха по 11 точки.
18-годишният Цветомир Чернокожев отбеляза 17 точки за “студентите”, а бившият състезател на “Рилски” Александър Милов се отчете с 9 пункта.
В следващия кръг предстои голямото дерби между непобедените до момента “Левски Лукойл” и “Рилски спортист”. Мачът е насрочен за 18 ноември, неделя, от 18 ч. Преди това и двата тима имат срещи от груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. “Сините” не познават вкуса на загубата и в Европа и със самочувствието на лидер в своя поток гостуват на втория “Катая”. Финландците бяха съперник на “Рилски” в квалификациите, които самоковският тим преодоля като “щастлив губещ”. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров все още пък нямат победа в груповата фаза, но се надяват да счупят каръка срещу имащия само победи досега състав на “Алба Фехервар”. Двубоят с унгарците е на 14 ноември, сряда, от 18.30 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*