“Рилски спортист” с тежка загуба от “Миньор” – 0:3, Пътников се контузи

Тежка домакинска загуба претърпя “Рилски спортист” в 14-ия кръг на Югозападната “В” група. Самоковци, които се движат много добре до момента, паднаха с класическото 0:3 от “Миньор”, допускайки най-тежкото си поражение на ст. “Искър” от началото на сезона.
На “оранжевите” не помогна и фактът, че доскоро контузеният Иван Гемеджиев започна титуляр, а прясно картотекираният Борислав Гюлеметов направи официален дебют пред местната публика.
Нашите започнаха агресивно срещата и пресираха перничани дълбоко в тяхното поле. Още в първата минута тимът ни създаде напрежение пред стража на гостите. Васко Киров центрира от корнер, топката попадна на главата на Виктор Младенов, но неговият удар премина на сантиметри над гредата. Само 4 минути по-късно Киров отправи истински снаряд към вратата на “чуковете”, но топката отново профуча над напречния дирек. В 8-ата минута прекрасно центриране на Младенов бе завършено с прехвърлящ удар с глава на десния бек Тихомир Крумов, но топката отново не пожела да навести вратата на миньорци. Две минути по-късно таранът Костадин Аджов се измъкна от защитата на “жълто-черните” и изпробва рефлекса на стража на “Миньор” с мощен шут.
И тъкмо, когато всички на стадиона очакваха “Рилски” да стигне до преднина в резултата, нелогичното се случи. При наглед безобидно извеждащо подаване в половината ни вратарят Красимир Гьорев не успя да изчисти добре топката, тя попадна в тарана на гостите Симеон Ганчев, който хладнокръвно вкара за 0:1. Злощастното развитие на мача не стъписа възпитаницитте на Петър Аджов и те продължиха да бъдат по-активният отбор. В 29-ата минута Младенов, Аджов и Гемеджиев направиха по-трудното, като след кратко разбъркване в наказателното поле на граовци не успяха да нанесат достатъчно силен и точен завършващ удар. Малко по-късно след нов пробив по-дясното крило на Гемеджиев колегата му в нападението на самоковци Киров посрещна от воле подадената му топка, но тя премина на сантиметри встрани от вратата на “Миньор”. В края на полувремето Коко Аджов пробва да пробие бетона на гостите с шут от 25 метра, но вратарят се разтегна максимално и изби.
Вместо логичното изравняване, домакините бяха изненадани неприятно за втори път секунди преди почивката. Точен след бърза контраатака бе авторът на първия гол Симо Ганчев.
Лошите новини за “Р. спортист” през първите 45 минути приключиха с контузията на опитния бранител Росен Пътников, който бе принудително заменен от щурмовака Георги Митров. В центъра на защитата пък се върна Боби Гюлеметов.
През второто полувреме нашите момчета играха припряно, често прибързваха и хаотичните им атаки не дадоха нужния резултат. От разколебаната им игра се възползва Христо Габаров, който в края на двубоя оползотвори поредната опасна контра на “Миньор” с удар отблизо за крайното 0:3.
В средата на частта пък Томислав Павлов от гостите влезе много грубо в краката на Виктор Колев, който след нарушението бутна съперниковия футболист. Главният съдия Младен Пенев не се двоуми и изгони провинилите се.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*