Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски спортист” ще преследва докрай третото място за Купата

Мачът с „Ямбол” започва днес от 17,30 часа

Един от асовете на „Рилски спортист” – Христо Захариев, гарантира, че тимът му ще се хвърли здраво срещу „Ямбол” в спора за бронзовите медали в турнира за националната купа. Мачът започва в 17,00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна, а 3 часа час по-късно е големият финал между лидера в първенството „Лукойл Академик” и подгласника му „Левски”.
„Ямбол е много качествен отбор и няма да ни е никак леко. Те имат изявени лидери като Юли Радионов, Мартин Дурчев и Станислав Говедаров, които играят отличен баскетбол открай време. Ще излезем крайно мобилизирани, това трябва да е пределно ясно на всички. Аз лично си мисля, че трябва да има мач за третото място за Купата, тъй като това е надпревара между два стойностни тима и публиката иска да гледа именно такива зрелища”, сподели Захариев преди битката с ямболии.
На различно мнение бе старшията Росен Барчовски, който заяви, че спор за 3-ата позиция за Купата изобщо не е нужен. „За шампионата може да се играе за трето място, тъй като се прави класиране, но за купата е важно само кой е носител на трофея”, отсече бившият държавен селекционер.
Ицо Захариев каза няколко думи и за загубения по нещастен начин полуфинал с „Левски”: Срещата със „сините” беше много емоционална, оспорвана и интересена. Когато нещата се решават в един мач, имаме предварително построена тактика, но за съжаление Бранко Миркович и Тери Смит натрупаха по три лични нарушения твърде рано и това много промени играта ни. „Левски” е много добър отбор, но въпреки грешките, които допуснахме, успяхме да доведем мача до един кош разлика в края. Този път обаче спортният шанс не беше на наша страна и загубихме двубоя”.
„Рилски спортист” изоставаше със 7-8 точки от „Левски” през почти цялото време, но в края на срещата се мобилизира и се доближи само на 1 точка от съперника. Столичани обаче не допуснаха изненада и логично се класираха за финала.
Водещият спортен букмейкър Sportingbet определи “Рилски спортист” за фаворит в двубоя. Ставката за победа на самоковци е 1.555. Успех на ямболии се котира с 2.375, а равенството е оценено на 15.00.

Leave a Reply