„Рилски” срази „Берое” с 94:76 в контрола

Към 700 запалянковци приветстваха новия „Рилски спортист” по време на контролата с „Берое” в „Арена Самоков” на 3 октомври. Окрилени от подкрепата, самоковци попиляха съперника с 94:76 и дадоха заявка за сериозна роля през новия сезон.
Неофициален дебют за отбора пред собствена публика направиха новите попълнения Бракстън Дюпри /6 точки, 6 борби/, Тери Смит /14 т./, Тони Гуджино /9 т., 8 борби/ и Станислав Славейков /8 т., 6 овладени топки/, както и новият асистент на старшията Барчовски – Людмил Хаджисотиров-Удо.
Голямата звезда на вечерта обаче бе гардът Христо Захариев, който развинти защитата на старозагорци с 24 точки и отлична стрелба от линията за наказателни удари.
Запалянковците на домакините отдадоха дължимото и на гостите, в чийто състав се появи бившият играч на „Рилски” Атанас Радев. Той бе бурно аплодиран докато бе на терена, но в средата на втората четвърт получи контузия в рамото и трябваше да седне на пейката.
Доста проблеми на нашите създаде една от черните перли в селекцията на „зелените” – американецът Реджиналд Холмс. 26-годишният гард от Балтимор се открои с 24 пункта, включително 4 тройки.
Половин дузина юноши на клуба ни пък записаха игрови минути в проверката. Атмосферата на площадката усетиха Станислав Ваклинов, Любомир Киров, Красимир Георгиев, Дарин Иванов, Александър Герин и Димитър Вардаров. В игра не се появи единствено 17-годишният Даниел Христов.
На 7 и 8 октомври /неделя и понеделник/ „Рилски спортист” ще вземе участие в силен турнир в Стара Загора. Съперници на тима ни ще бъдат домакините, „Черно море” и „Левски”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*