Новини, Спорт, Футбол

“Рилски” среща “Марица” /Пд/ в първата си контрола

Контролна среща с двукратния полуфиналист в турнира за Купата на България “Марица” /Пд/ ще изиграе в близките дни “Рилски спортист”.
Идеята за спаринга е на старши треньора на пловдивчани Любомир Бурнарски. Специалистът, който на младини е играл в “Рилски”, е влязал в контакт с колегата си Николай Вуков и двамата са се разбрали проверката да се състои на ст. “Искър” предвид големите горещини в града под тепетата.
Към момента с тима ни се подготвят 13 състезатели, предимно от юношите старша възраст на клуба. Единственият по-опитен футболист е универсалният Виктор Колев.
Надеждите на ръководството са и други негови колеги да се присъединят към подготовката на отбора през следващата седмица. Част от тях обаче нямат намерение да се лутат в четвъртото ниво на футбола у нас и вече са подхванали друга работа.
Все пак още има надежда “Р. спортист” да играе и наесен в Югозападната “В” група. Това ще стане факт при положение, че някой от отборите в групата се откаже от участие. До момента обаче нито един тим не е заявил в БФС, че се отказва от лиценза си.
Ако самоковци все пак бъдат част от “В” група, то те ще трябва да започнат с официалните срещи на 20 август, вторник. Ако пък подопечните на Вуков останат в четвърта дивизия, ще стартират участието си в първенството в началото на септември.

Васил Василев

Leave a Reply