„Рилски” с втора поредна победа – 2:0 срещу „Вихрен”

След двете поредни ремите на ст. „Искър” – срещу „Пирин” /Рз/ и „Хебър” /Пз/, „Рилски спортист” влезе в победна серия у дома. Жертва на самоковци в неделя, 11 септември, стана тимът на „Вихрен” /Сандански/, получил два безответни гола, дело на Васил Киров и Жак Пехливанов.
Най-интересното в иначе накъсаната и сравнително скучна първа част бе попадението на капитана на „Рилски” Киров. Десетката посрещна на първа греда центриране от ъглов удар на Ивайло Захариев-Пиф и с отлично насочен удар с глава в обратния ъгъл откри резултата. В тези минути домакините се опитваха с далечни удари на Петко Петков, Ангел Максимов и Ивайло Захариев да намерят рамките на противниковата врата, но това така и не им се отдаваше.
С отлична намеса пък в отбрана блесна Виктор Колев, спрял самоотвержено и с риск да получи сериозна травма опасна контраатака на санданчани. За щастие един от най-добрите играчи на тима се върна на терена след кратък престой край тъчлинията и получаване на медицинска помощ от Милчо Шуманов.
След подновяването на играта гостите се втурнаха да изравняват резултата, като имаха и донякъде основателни претенции за 11-метров наказателен удар в тяхна полза. При центриране топката сякаш срещна ръката на Виктор Младенов, но арбитърът прецени, че срещу него има извършено нарушение и свири фаул в полза на домакините. Това отсъждане предизвика бурни протести сред играчите и треньорското ръководство на „Вихрен”, което обаче доведе единствено до изгонването на наставника Стойко Ангелов. Въпреки това южняците продължиха да диктуват събитията на терена и минута по-късно пропуснаха да изравнят от изгодна ситуация.
Постепенно „оранжевите” се окопитиха и на свой ред сътвориха хубави комбинации. Първо в 65-ата мин. дошлият под наем от „Локомотив” /Пд/ Жак Пехливанов пропусна да удвои резултата, останал очи в очи със стража на гостите, но 10 минути по-късно се реваншира. Поливалентният В. Младенов, който смени три позици в хода на срещата, напредна през центъра, подмина четирима футболисти в „зелено” и намери в „чешка уличка” бившия капитан на юношите на „Локо”-то, който този път запази самообладание и с лекота отбеляза втория си гол в мъжкия футбол.
Попадението сложи точка на напористите опити на гостите да изкопчат нещо от ст. „Искър” и зарадва 400-те привърженици на домакините. Те бяха приятно изненадани и от освежения вид на административната сграда на стадиона, дело на работници от Общинското строително предприятие.
С новите 3 точки момчетата на Петър Аджов се изкачиха до 9-ата позиция в подреждането, докато „Вихрен” регистрира пета загуба от 6 мача и се свлече в зоната на изпадащите.
В следващия кръг „Рилски” ще има тежката задача да се противопостави на четвъртия във временното класиране тим на „Сливнишки герой”. Двубоят в Сливница е насрочен за 18 септември, неделя, от 17 ч.
„Рилски спортист”: Райчев, Янков, Пътников, Колев, Младенов /90-Додов/, Максимов, Пехливанов, Гемеджиев /57-Ръсовски/, Захариев, Киров, Петков /73-Крумов/.

Югозападна Трета лига, 6 кръг
„Пирин” /ГД/ – „Германея” – 1:1
„Беласица” – „Марек” – 2:1
„Чавдар” /Етр/ – „Свобода” /Пещ/ – 3:1
„Ботев” /Ихт/ – „Струмска слава” – 1:5
„Пирин” /Рз/ – „Чепинец” – 2:1
„Миньор” – „Велбъжд” – 2:0
„Хебър” – „Балкан” /Бот/ – 3:2
„Септември” /Сим/ – „Сливн. герой” – 1:0
„Р. спортист” – „Вихрен” – 2:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*