„Рилски“ с първа победа над „Сливнишки герой“ от 4 години

Снимка: Бисер Тодоров, www.football24.bg

„Рилски спортист“ прекъсна най-черната си серия срещу отбор от Югозападната Трета лига. В последния ден на септември самоковци сразиха с 2:1 „Сливнишки герой“ като гост и сложиха край на неприятната поредица от 6 поредни загуби от този съперник при голова разлика 0:15…
Всичко най-интересно на стадиона в Сливница стана след почивката. Цветомир Вачев даде аванс на домакините в 48-ата мин. при добавка отблизо след неумела намеса на вратаря на нашите Марио Райчев. Десет минути по-късно нападателят Петко Петков възстанови равенството в срещата с акробатичен удар от въздуха за 1:1. Голмайсторът на самоковци вкара и втори гол в 81-ата мин., когато бе изведен зад защитата на „Героя“ и с лекота оформи крайното 1:2. Това бяха попадения № 7 и № 8 за известния с прякора си Рамбо таран по терените на Югозападна България за сезона.
Именно с него бяха свързани и разразилите се след срещата скандали. Домакините имаха претенции, че Петков е трябвало да бъде изгонен по време на мача и изразиха доста бурно протестите си след последния сигнал. Стигна се дори и до размяна на удари, а грозни сцени се заформиха и около съдийската бригада начело с благоевградчанина Благой Манов.
В крайна сметка „Рилски“ спечели първо гостуване за сезона, а новите три точки изкачиха момчетата на Венцислав Арсов на 8-о място с актив от 13 пункта.
В следващия кръг самоковци приемат шестия в класирането – „Банско“. Двубоят е насрочен за неделя, 8 октомври, от 16 ч.

Югозападна Трета лига, 9-и кръг
„Септември“ /Симитли/ – „Ботев“ /Ихтиман/ – 5:0
„Марек“ /Дупница/ – „Пирин“ /Гоце Делчев/ – 2:0
„Сливнишки герой“ /Сливница/ – „Рилски спортист“ /Самоков/ – 1:2
„Банско“ – ЦСКА 1948 /София/ – 0:2
„Балкан“ /Ботевград/ – „Свобода“ /Пещера/ – 6:2
„Хебър“ /Пазарджик/ – „Беласица“ /Петрич/ – 3:0
„Миньор“ /Перник/ – „Вихрен“ /Сандански/ – 2:1
„Чавдар“ /Етрополе/ – „Елин Пелин“ – 3:3
„Пирин“ /Разлог/ – „Германея“ /Сапарева баня/ – 2:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*