Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” с първо поражение в НБЛ след драма с продължение в Ямбол

Снимка: www.lap.bg

“Рилски спортист” капитулира в 4-ия кръг на Националната баскетболна лига в петък, 4 ноември, като загуби гостуването си на “Ямбол” в зала “Диана” с 93:95 след продължение. Това бе първо поражение за самоковци през сезона, след три домакински успеха.
Двубоят в Града под Бакаджика вървеше кош за кош, но инициативата като цяло бе в ръцете на “Рилски”. Гостите на няколко пъти успяваха да се откъснат в резултата с 6-7 т., но позволяваха на ямболии да наваксват изоставането си. В края на редовното време пък домакините дръпнаха с пет пункта, но точно толкова реализира Келвин Паркър, като по този начин прати мача в 5-минутно продължение.
В него домакините бяха малко по-концентрирани, а и умората от гостуването на турския “Бююкчекмедже” за купата на “ФИБА Европа” два дни по-рано у подопечните на Людмил Хаджисотиров си каза думата и в крайна сметка “Ямбол” се поздрави с крайния успех – 95:93.
Отново най-резултатен за своя състав бе капитанът Йордан Бозов, който мушна 23 т. в противниковия кош. 22 пункта добави Ненад Делич, а 18 – Келвин Паркър.
Утре – сряда, 9 ноември, самоковци имат ново тежко гостуване /този път свързано и с преодоляване на доста голямо разстояние/ на руския “Енисей” /Красноярск/. Мачът е насрочен за 14.10 ч. българско време.
“Рилски спортист”: Бозов 23, Делич 22, Паркър 18, Цветкович 6, Симънс 5 /Георгиев 13, Вутев 4, Стоянов 2, Иванов, Секулов/.

Leave a Reply