Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски” ще защитава Купата на България в зала „Колодрума” в Пловдив

Снимка: Стоян Стоянов

Вторият по големина български град – Пловдив, ще бъде домакин на турнира за Купата на България. Надпреварата ще се проведе между 16 и 19 февруари в новоизградената многофункционална зала „Колодрума”.
Изборът на домакин на проявата бе направен от Управителния съвет на баскетболната федерация на заседанието му в понеделник, 23 януари. Така пропадна възможността носителят на Купата за 2016 г. „Рилски спортист” да защитава трофея си в Самоков. Третият кандидат-домакин на проявата бе „Лукойл Академик” /Правец/.
От две години насам Градът под тепетата има отново състав в Националната баскетболна лига в лицето на „Академик”. Пловдивчани играят домакинските си срещи в зала „Строител”, която прие двубоите за Купата на страната през сезон 1999/2000. Тимът на Асен Николов се представя над очакванията до момента и дели второ място в шампионата с еднакъв актив от 9 успеха и 4 поражения с „Берое”. Именно поради силното представяне на „студентите” в града се надяват на сериозен интерес към турнира.
Жребият за надпреварата ще бъде теглен на 13 февруари, като за четвъртфиналите той ще бъде дирижиран /според класирането на отборите след втория етап от НБЛ/, а за полуфиналите – недирижиран.

Leave a Reply