Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” ще си връща на “Берое” за загубата миналия месец

“Рилски спортист” приема “Берое” в среща от 4-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят е днес, петък, 31 октомври, от 18.30 ч. в “Арена Самоков”.
Нашите момчета ще опитат да си върнат на противника за допуснатата загуба /70:72/ за купата на община Стара Загора миналия месец. Близо до завръщане в игра е плеймейкърът Джулиан Норфлийт. Янкито пропусна почти цялата предсезонна подготовка заради проблеми с адукторите, но вече е по-добре и има вероятност да попадне в групата. В негово отсъствие диригентската палка пое ветеранът Йордан Бозов, който във всеки мач впечатлява с изявите си. Той обаче се нуждае и от почивка.
Проблем за наставника Росен Барчовски е слабата форма на центъра Йън Чайлс. Най-високият баскетболист в шампионата /218 см/ е бледа сянка в последните срещи на тима си, от което страда цялата игра на отбора в подкошието. Все пак Барчовски се надява Йън да си е взел поука и да избухне на паркета днес.
Беройци стартираха впечатляващо в първенството, като първо се справиха със съпротивата на “Черно море”, а след това изненадаха като гости и стойностния състав на “Ямбол”. Едва в миналия кръг заралии си намериха майстора – би ги “Балкан” на Аце Тодоров. Въпреки това “зелените” разделят второто място в класирането заедно с “Черно море”, “Левски” и “Балкан”.
Особено внимание треньорският ни щаб трябва да обърне на черните перли в редиците на старозагорци – Диуейн Джаксън и Майк Блек, които впечатляват с изявите си до момента.

Leave a Reply