„Рилски 2“ с категоричен успех над „Левски 2“ с 91:74 в Самоков

Снимка: Пламен Лобутов

Дублиращият състав на „Рилски спортист“ изигра много силен мач при домакинството си на 19 март на втория отбор на „Левски“ и постигна отлична победа с 91:74.
Домакините стартираха ударно срещата и след тройка на Георги Бързаков и два коша на Денислав Вутев и Адриян Секулов поведоха със 7:0. До края на първата част нашите момчета нанизаха 5 тройки и се откъснаха с 13 точки. Разликата в резултата постепенно се покачи, за да достигне до 20 пункта при 41:21 в 16-ата мин. на срещата. Столичани успяха да намалят пасива си до 5 пункта в третия период, но „Рилски“ така и не позволи на гостите да помислят за нещо повече и те не успяха да поведат нито за миг в двубоя. Вместо това самоковци отново вдигнаха оборотите в края на мача и съвсем закономерно записаха престижен успех с 91:74.
Най-резултатен сред възпитаниците на треньора Даниел Клечков с 22 точки бе Георги Бързаков. Денислав Вутев се отчете с 16 пункта, а капитанът Адриян Секулов записа „дабъл-дабъл“ от 14 точки и12 борби, към които добави 7 асистенции и 4 отнети топки. Цветомир Акимов мушна 11 точки, 10 добави Мирослав Васов, а „дабъл-дабъл“ от по 10 точки и борби за успеха на „Рилски 2“ реализира Николай Стоянов.
В следващия кръг самоковци гостуват на непобедения до момента тим на „Академик“ /Сф/, който е сателит на шампиона „Лукойл Академик“. Срещата в спортния комплекс в Правец е насрочена за понеделник, 27 март, от 12 ч.
„Рилски спортист 2“: Бързаков 22, Вутев 16, Секулов 14, Акимов 11, Стоянов 10 /Васов 10, Христов 8, Гелов, Кучков/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*