Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски 2” тръгна с убедителна победа в първата шестица на „А” група

Категоричен успех на старта на сборната първа шестица в „А” група постигна дублиращият състав на „Рилски спортист”. Възпитаниците на Даниел Клечков сразиха у дома в неделя, 29 януари, втория от редовния сезон състав на „Чавдар” /Троян/ с 97:72.
Самоковци наложиха волята си още от началото на срещата, но така и не успяваха да се откъснат напред в резултата с по-голяма разлика. От другата страна троянци се бориха за всеки сантиметър на паркета и оказаха сериозна съпротива на съперника си, макар че дойдоха без някои от основните си състезатели. Така интригата в двубоя се запази до последната четвърт, в която „Рилски” най-сетне успя да направи поредица от концентрирани и хубави отигравания и си осигури победата с 97:72.
Николай Стоянов и резервата Мирослав Васов бяха най-резултатни за домакините с по 18 т. Цветомир Акимов добави 16 пункта, а други две резерви – Георги Бързаков и Николай Гелов, се отчетоха съответно с 13 и 10 т.
В следващия кръг „Рилски 2” гостува от 17 ч. на 5 февруари, неделя, в зала „Триадица” в София на дубъла на „Левски”.
„Рилски спортист 2”: Стоянов 18, Акимов 16, Христов 9, Секулов 7, Вутев 6 /Васов 18, Бързаков 13, Гелов 10, Георгиев, Владов/.

Leave a Reply