Новини, Шарен свят

„Рисуване и вино Avenue” – новото хоби на самоковци

Представете си как под звуците на релаксираща музика рисувате в няколко стъпки наистина красива картина, а междувременно допълвате насладата си и усилвате чувствителността на сетивата си с чаша марково червено вино… Хубаво е, нали?
Е, ако имате желание, но не ви се занимава сами да правите цялата съпътстваща организация, не се разочаровайте – може да се включите в заниманията „Рисуване и вино Avenue”, организирани от Теодора Василева и нейната майка Надежда Чуколова. За да може в рамките на два часа и половина присъстващите да се отпуснат и да изживеят незабравими мигове, те осигуряват всичко необходимо – приятна зала, обстановка и отношение, чаша френско вино и бутилка минерална вода, както и всичко свързано пряко с рисуването – статив, платно, акрилни бои, четки, престилка…
„Всеки желаещ да изкара един по-различен следобяд, да релаксира с чаша вино и да твори, може да се включи. Срещите са подходящи и за хора без опит в рисуването. Ние не правим обучение – идеята е всеки сам да рисува своята картина, като следва съветите ни за последователност. Досега няма разочаровани участници и всички са доволни от крайния резултат и добре изкараното време. Картината също остава за участника”, разяснява Теодора, като прави уточнението, че картината се рисува в 4-5 стъпки и се получава завидно добре, въпреки че не всички участници имат художнически заложби.
Самата идея за съчетано с вино рисуване тръгва от Щатите, а по-късно се прехвърля и в Европа. Уникалната проява постепенно навлиза и в големите български градове /София, Пловдив, Варна/, а сега и желаещите самоковци могат да й се насладят.
„Идеята да организирам „Рисуване и вино” в Самоков ме завладя веднага щом моя приятелка ми разказа как е изкарала на такова мероприятие в София. Реших, че ще е страхотно и в красивия ни малък град да направим нещо подобно. Впоследствие всичко стана много бързо, а интересът от страна на съгражданите ни също не закъсня. Първото „Рисуване и вино” беше на открито, а след това рисувахме в галерията на двореца „Царска Бистрица” в Боровец”, разказва Теодора.
Минималният брой участници е 8 души, а пълният капацитет е двойно повече.
„С майка ми съчетаваме нейния дългогодишен опит в рисуването и моята емоционалност и винаги се получава една уютна и приятна обстановка. В същото време е забавно, защото всеки иска да отключи детското в себе си, да си припомни как е рисувал като малък и няма търпение да види крайния резултат без никакви притеснения за одобрение”, споделя Василева, която е позната в града и като отлична гримьорка.
Ако и вие искате да се включите в новото и модерно начинание „Рисуване и вино”, може да се свържете с организаторите във фейсбук страницата на групата – „Рисуване и Вино Avenue”. И побързайте – следващата изява по програма е на 21 октомври, неделя, а за участието е необходима предварителна заявка.

Делян Василев

Leave a Reply