Новини, Образование

Рисунки на асфалт и еко-ревю

Събитие, посветено на Деня на Земята, се състоя на 27 април в ОПУ „Неофит Рилски”. Сто ученика рисуваха на асфалт, подреждаха изложба от рисунки, участваха в състезания по дърпане на въже и скачане с чували, както и в модно ревю на костюми, изработени от отпадъчни материали.
Преподавателката Мариана Кралева разказа за празника. В еко-ревюто пък най-добре се представиха учениците от 9-б, 5-г и 7-в клас. „Бъдещето на планетата Земя и моя роден край зависят от решенията, които ще взема днес” – това бе темата за рисунките на асфалт. След състезанията и развлекателните игри не липсваха и лакомства за победителите и за всички участници. Празникът завърши с компютърната презентация „Земята – наш дом”, подготвена от секция „Родолюбие”, клуб „Интеграция” с участието на учениците от 9-б клас с ръководител г-жа Кралева.
Изявата бе по проект “Учим заедно и успяваме” на сдружение „Реформа и развитие” в партньорство с училището. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП ”Развитие на човешките ресурси” и е по програма „Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система”.

Leave a Reply