Култура, Новини

Рисунки, песни и танци за Рождество Христово

“Лунни лъчи”

Със стилен концерт на 19 декември читалище-паметник „Отец Паисий” отбеляза коледните празници. Изявиха се участници в литературния клуб „Димчо Дебелянов”, мажоретките с ръководител Теменужка Янкова, акордеонисти на Георги Машов, съставите „Септима”, „Самокови” и „Лунни лъчи”, танцьори от школата с ръководител Ралица Стоянова, млади актьори от театралната формация „Мелпомена” с ръководител Любомир Малинов и младежката театрална студия с ръководител Васил Михайлов, певицата Габриела Даганова. Водеща бе Любослава Кьосева. Публиката сърдечно приветства изпълненията.
В същия ден във фоайето малките художници от школа „Захари Зограф” с ръководител Пенка Боянова към читалището се представиха с изложба-базар. Наред с картините с коледна тематика и със зимни пейзажи бяха подредени и чудесни картички и коледни украшения. Секретарят на читалището Теменужка Янкова откри изложбата и говори за 30-годишната история на школата, основател на която е известната художничка Златка Дъбова. Художничката Пенка Боянова пък вече две десетилетия е ръководител на школата. През това време малките творци са спечелили много национални и международни награди, не малка част от участниците в школата са станали художници, архитекти, дизайнери. Г-жа Боянова благодари на децата и родителите и изтъкна, че винаги ще бъде до възпитаниците си и ще им помага в тяхната работа. Повечето сувенирни предмети в изложбата бяха разпродадени. Картините пък ще красят фоайето до края на декември.
Предишната вечер концерт изнесе школата по танцово изкуство към читалището. Магия от ритми, музика и светлини огря залата и душите на хората в салона. С концерт се представиха на 17 декември и акордеонистите.

“Септима”

Leave a Reply