Култура, Новини

„Ритъмът на планината” ще взриви площада на 19 септември

Голям младежки концерт пред Военния клуб /ДНА/ ще разтърси в събота, на 19 септември, от 18 ч. централния площад „Захарий Зограф”.
Ще се представят както утвърдени самоковски имена, така и талантливи музиканти от страната. Сред тях е перкусионната група Yambadon, която ще загрее публиката с африкански ритми. Трупащата все повече популярност на софийска сцена пънк-рок банда The Case ще се изяви с весели китарни рифове.
Гвоздеят на програмата ще бъде Zaffayah със соловия си проект “Friddim Steppaz”. Популярният музикант ще направи предпремиера на първия си солов албум „One in spirit“.
Реге, соул, пънк и хип-хоп очакват публиката. Домакините от Liberty са подготвили специална jam сесия.
Преди концерта, от 14 до 17,30 ч., пък желаещите ще могат да се включат в работилници по приложни изкуства, спорт и музика в централната част на града. След това, преди концерта, най-активните участници ще получат награди от традиционната томбола. В томболата може да участва всеки, включил се в най-малко 6 от работилниците през деня, което ще се доказва със специална карта.
Организатори на форума са Liberty Records и Младежкият парламент в града ни. За първи път „Ритъмът на планината” се състоя през 2010 г. За изминалите пет години проявата се утвърди като един от новаторските и некомерсиални младежки фестивали в Западна България.

Leave a Reply