Други, Новини, Образование, Спорт

Родители и ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” сътвориха незабравим празник

Колко често ни остава време да обърнем по-голямо внимание на нашите деца, да поиграем с тях, да „учим” заедно? Дали не сме длъжници в това отношение на подрастващото поколение?
Оригинален начин за сплотяване на семействата и общи забавления измислиха и осъществиха в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. По инициатива на преподавателката по физкултура Любослава Николова и на учителите на третите класове Йорданка Младенова и Светлана Стоянова в залата на СУ „Никола Велчев” на 2 март се състоя състезание под надслов „Спортът е за всички” с участието на учениците от 3-а и 3-б клас и на техните родители, посветено на националния ни празник.
Един срещу друг се изправиха два тима – „Сила” и „Слава”. Тяхното представяне бе следено изкъсо от журито в състав зам.-кметът Васил Сайменов, директорът Георги Панев и треньорите по лека атлетика и футбол Костадин Чифлиджанов и Николай Вуков. Както се полага преди всяка спортна надпревара участниците загряха под ръководството на атлета Димитър Тосков. Последваха разнообразни щафетни игри и предизвикателства – тичане, лазене, прескачане на препятствия, скачане с чували, пренасяне на предмети с бягане и пр. В края на емоционалната надпревара и двата тима бяха обявени за победители – единият за бързина, а другият – за техника. Награди – грамоти и медали, имаше за всички участници, а те ги получиха от В. Сайменов.
Състезателният елемент вкара допълнителен импулс и стимул за децата и родителите им, но най-важното в проявата бе всеобщото забавление, разменените усмивки, шеги и топли думи, прекараните мигове заедно, струящата обич към род и родина. Доказателство за това бе и своеобразният маратон за издръжливост в края. Участниците в него развяха гордо родни трибагреници, а подходящо музикално оформление – незабравими патриотични песни, украсиха цялата проява.

Делян Василев

Leave a Reply