Родният баскетбол е пропит от корупция, възмути се П. Георгиев

Инж. Петър Георгиев

Разтърсващи разкрития за корупция в родния баскетбол направи президентът на БК „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев. Той изрази съмненията си за уговорка на два мача в първенството, имащи влияние върху крайното класиране в редовния сезон. Става въпрос за двете победи на „Ямбол” при гостуванията на „Лукойл Академик” и „Спартак” /Пл/.
„За мен тези победи не са реални. Невъзможно е „Ямбол” в един сезон да бие два пъти „Лукойл”. Още повече пък в Правец да води цял мач. Това са мачове, които са, меко казано, съмнителни и за мен са уговорени. От 1964 г. съм в баскетбола и съм сигурен, че ако „Лукойл Академик” иска да бие, ще бие. Спартак /Пл/ пък падна твърде лесно, без никаква съпротива. Не искам да го вярвам, но резултатите са показателни. Баскетболът вече тръгна по стъпките на футбола, което не говори добре за нашия доскоро чист спорт”, изрази възмущението си Георгиев.
Той нападна пряко израелеца Шай Щрикс, обвинявайки го в корумпиране на съдиите. Както е известно, от тази година евреинът е в Съдийската комисия и е дежурен представител на някои от срещите.
„Един човек извън България дойде и тотално опорочи съдийството у нас. До миналата година нямаше корупция, но откакто той се появи, нещата се промениха. Визирам Шай Щрикс. Хора като него опорочават целия ни спорт”, категоричен бе Георгиев.
Щрикс, който е обявен от част от привържениците на „Рилски” за персона нон грата в града, вече си изпати в „Арена Самоков”. Това се случи преди два месеца, в мач от Балканската лига. Тогава гордият израелец налетя на запалянко на домакините в ложите, но набързо бе респектиран с мощно кроше от фен на отбора. Само бързата намеса на полицията спаси тогава самозабравилият се евреин от линч.
Ако не бяха съмнителните мачове, „Рилски спортист” почти сигурно щеше да се бори за бронзовите медали в Националната баскетболна лига. Вместо това тимът ни остана пети след две загуби от „Черно море” на четвъртфиналите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*