Родолюбиви дарения

Кризисната обстановка на планетата, предизвикана от пандемията Ковид-19, по своеобразен начин помага на бял свят да се изявят и добрите черти от характера на благородни люде, които в трудното сегашно време правят дарения, като подпомагат ближните си и съдействат човеколюбието да не е просто красива дума, а понятие, обозначаващо практически постъпки на добри хора.
За това свидетелстват и сътрудниците на “Приятел”. Нашият земляк инж. Александър Кондоферски информира от Мюнхен за дарителска дейност, свързана с поддържането на българската църковна община и нашата православна църква в австрийската столица Виена, където години наред достойно служи свещ. Иван Петкин.
Красимир Костадинов от Казанлък е дарил на храма напрестолен свети кръст. Две покривки за светия престол пък е подарило семейството на инженер-архитектите Гина и Иван Караиванови от Стрелча.
“Благодарим на всички ви от все сърце! Милостивият Господ да ви въздаде стократно”, обръща се със сърдечно благословение към дарителите свещ. Иван Петкин.
Междувременно от църковната община са осигурени и нови одежди за иподяконите Веско и Бениамин, както и за енорийския свещеник.
В българската църква във Виена редовно се отслужват богослужения. В събота, на 6 ноември, ще бъде отслужена панихида по случай Задушница, а в понеделник, на 8 ноември – литургия по повод Архангеловден. Ще бъдат почетени още началото на Рождественския пост на 15 ноември, Денят на християнското семейство и християнската младеж на 21 ноември, Андреевден на 30 ноември. Църквата е отворена във всички неделни и празнични дни от 9 до 12,30 ч., а във всеки неделен ден има и възможност за изповед.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*