Баскетбол, Новини, Спорт

Рокада в лазарета на „Рилски” – Димитър Маринчешки замени Златин Георгиев

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Стана ясна причината защо крилото на „Рилски спортист” Димитър Маринчешки пропусна последните два мача на тима си – първия четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България срещу „Ямбол” и двубоя с „Берое” от вътрешното първенство – и двата завършили с успех за самоковския състав. Оказа се, че двуметровият гигант е скъсал сухожилие на пръст на ръката.
Все още не е ясно кога треньорът на „Рилски” Людмил Хаджисотиров ще може да разчита на Маринчешки, който кара своя втори период в Самоков. До момента през сезона 27-годишното крило записва по 7 точки, 4.2 борби, 0.9 отнети топки и 0.8 асистенции за средно 19 минути на мач.
Митко обаче не е сам в лазарета на нашия клуб. Там е и центърът Денислав Вутев, който получи през октомври луксация на пателата /капачката/ на лявата колянна става, водеща до контузия на бедрената кост и разкъсване, както обясняват медиците, на вътрешната пателофеморална връзка.
Хубавата новина за треньорския щаб на самоковци бе завръщането в игра в последните две срещи на Златин Георгиев-Голди, който до скоро също лекуваше контузия.

Leave a Reply