Рок титаните от Б.Т.Р. и поп певицата Тита ще гостуват за Празника на Самоков

Стартира подготовката за честването на Празника на Самоков – 21 август, който тази година се пада във вторник.
По традиция различните изяви ще започнат на 15 август с храмовия празник на Митрополитската черква. Фестивалът на туристическата песен „Бялата порта на Рила” ще бъде на 18 август, събота, на новата сцена в Туристическата градина /до входа на стадиона/. Фолклорният фестивал край Бельова черква пък ще се състои на следващия неделен ден, след празничната литургия и раздаването на традиционния курбан.
Момчета и момичета до 14 години ще могат да участват в конкурса „Млад талант на Самоков” в новия парк „Крайискърец”. Традиционният тенис фест ще се проведе на 20 август на кортовете на Спортния комплекс в двора на СУ „Никола Велчев”. Младежите над 15 години ще имат възможност да вземат участие в турнира по стрийтбол, който ще се състои на централния площад „Захарий Зограф” на 18 август. Вечерта на същия ден пък ще бъде концертът с участието на Тита и Дийп зоун проджект. Турнир по минифутбол ще започне на 17 август, а турнир по тенис на маса ще се състои в зала „Самоков” на следващия ден.
В петъчната вечер на 17 август на открито пред Историческия музей концерт ще изнесат музиканти от Софийския филхармоничен оркестър и солисти от Националната опера и балет.
За този ден е насрочен и традиционният турнир по табла. Вечерта на 16 август пък ще гостува „София Филм фест” с лятно кино на площада.
Финалът на празничните прояви ще бъде на самия 21 август, когато вечерта на площада ще се състои тържествен концерт-заря с участието на БТР и на младия народен певец Здравко Мандаджиев с оркестър и танцьори.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*