Баскетбол, Новини, Спорт

Росен Барчовски: “Амбициите ни в Балканската лига са големи”

Наставникът на “Рилски спортист” Росен Барчовски говори за причините, поради които клубът ни се завръща в Балканската лига, и за амбициите на отбора в предстоящото издание на авторитетната надпревара.
“Миналата година решихме да се пуснем в едно ново предизвикателство – “Еврочалъндж”, защото искахме да видим къде се намираме. Искахме нещо ново, понеже съставът беше играл няколко години поред в Балканската лига. Седнахме, направихме анализ с ръководството и стигнахме до извода, че на този етап за нас по-правилно е участието именно в този турнир”, заяви Барчовски.
“Сега обаче се завръщаме в Балканската лига, като причините са няколко. На първо място – броят на мачовете. Шест срещи извън България са малко, докато в Балканската лига двубоите са минимум 12, а по някой път и повече – 14 или 16. Има място да играят повече играчи и тимът да стои в игрови ритъм за по-дълго време. Второ – нивото на Балканската лига се вдига много, разнообрази се и почти не се отличава от това, което беше в “Еврочалъндж”. Фактически ние играхме с румънски, унгарски и беларуски отбори, така че и това надделя. Третото нещо е успешното представяне на “Рилски спортист” във всичките години в тази лига, което също наклони везните”, обобщи бившият държавен селекционер на мъжете.
Специалистът добави, че неговите амбиции и целите на клуба в Балканската лига винаги са били високи. “Все още не знам каква ще е системата в турнира, но ако е като старата, ще гоним задължително място сред първите четири тима”, категоричен бе Барчовски.

Leave a Reply