Баскетбол, Новини, Спорт

Росен Барчовски викна трио от „Рилски” в националния

Трима баскетболисти на „Рилски спортист” – Алекс Симеонов, Деян Карамфилов и Павлин Иванов, попаднаха в разширения състав на националния селекционер Росен Барчовски за предстоящите европейски квалификации.
Най-голям опит с екипа на „трикольорите” сред тримата повикани от самоковския клуб има Павлин Иванов, който е участвал в 28 мача на тима. Десет по-малко има Алекс Симеонов, като любопитното е, че двамата са родени на една дата – 28 март 1993 г. Ако година по-младия от тях Деян Карамфилов запише минути в предстоящите двубои, то това ще бъдат мачове номер 3 и 4 за него с фланелката на представителния ни тим.
Росен Барчовски прати повиквателни на общо 21 състезатели, които ще се съберат на лагер в Правец на 15 ноември. Крайният състав ще бъде определен след показаното в тренировъчния процес и в зависимост от предвидените няколко теста за коронавирус.
Пандемията обърка плановете на ФИБА за настоящия квалификационен прозорец. В крайна сметка бе решено отборите да играят на едно място при пълна изолация от външния свят и стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Това означава, че България ще се изправи срещу Гърция и Босна и Херцеговина именно в бившата югославска република, а мачовете ще се изиграят между 23 ноември и 1 декември.
За пореден път част от тима ни ще бъде и самоковецът Станислав Ваклинов, който вече пребори Ковид-19.

Leave a Reply