Баскетбол, Новини, Спорт

Росен Барчовски: “Готови сме за новия сезон”

Росен Барчовски. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Наставникът на БК “Рилски спортист” Росен Барчовски е оптимист за представянето на подопечните си през новия сезон. Специалистът говори за промените, които е направил по време на подготовката, за контузиите в отбора, за амбициите на момчетата му и за силата на останалите клубове в Националната баскетболна лига.
“Направих някои промени в сравнение с предишните години. Започнахме по-рано чисто баскетболната работа – с повече контролни срещи, тъй като отчетохме, че миналата година закъсняхме доста със спортната форма на състезателите. Това даде резултат и се представихме на ниво в контролите, което пък донесе оптимизъм в нашия лагер със спечелването на два силни турнира”, заяви Барчовски.
Треньорът е доволен и смята, че тимът играе много добър баскетбол. Притесняват го само някои контузии.
„Тези контузии не са тревожни, но просто трябва да отминат. Джулиан Норфлийт например загуби почти цялата подготовка, това е единственото негативно нещо в случая”, поясни специалистът.
Той не пропусна да отбележи, че амбициите на момчетата му са нараснали.
“Беше ми необходимо да се запозная напълно със състава, тъй като все пак имаме нови баскетболисти и виждам, че имаме голям потенциал. Съвсем нормално е да ни се покачат амбициите, те и без това са високи”, отсече бившият държавен селекционер.
Барчовски прогнозира и как ще се развива борбата в новия шампионат. “Казах го преди да съм гледал другите отбори, а сега го потвърждавам – има седем силни отбора в първенството. Няма чак такава хегемония, която имаше в последните години, което според мен е много добре за зрителите.”
През новия сезон “Рилски” ще разчита в различните надпревари на общо 13 играчи: Йордан Бозов, Златин Георгиев, Дарин Иванов, Александър Милов, Любомир Киров, Красимир Георгиев, Тодор Тодоров, Адриян Секулов, Симеон Илиев, Върнън Тейлър, Йън Чайлс, Джулиан Норфлийт и Тони Гуджино.

Leave a Reply