Баскетбол, Новини, Спорт

Росен Барчовски: “Тази купа е за Петър Георгиев и за самоковци”

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Миг след триумфа на “Рилски спортист” на финала за Купата на България срещу “Лукойл Академик” с 90:80 т. старшията на победителите Росен Барчовски даде първото си интервю пред репортер на Българската национална телевизия, която предаваше пряко срещата от Ботевград. Естествено, Барчовски бе един от най-щастливите хора в залата. Това е първата купа на България за него от 2005 г., когато под негово ръководство родният му ЦСКА спечели трофея. В своята кариера той има още една такава победа – през 1997 г., когато е начело на “Славия-ВИС 2”.
“Това е една изстрадана победа, защото започнахме лошо мача – каза Барчовски след финала. – На почивката след първото полувреме взехме мерки и със страхотна защита и отборна игра обърнахме резултата в наша полза. Този трофей е за хората от Самоков, за Петър Георгиев, който 20 години дава пари. Аз съм го изживявал, но съм щастлив заради тях!”
Капитанът Йордан Бозов на свой ред добави: “Много работихме и се радвам, че в тези 4 дни показахме всичко, което можем. Още от края на август започнахме да се трудим за този момент. Предстоят ни обаче още много мачове и ще гледаме да запазим третото място преди плейофите.”

Leave a Reply