Росен Барчовски: “Три завъртания е оптималният вариант за момента”

Националният селекционер Росен Барчовски коментира темата с въвеждането на задължителна бройка млади състезатели в отборите от Националната баскетболна лига.
“Предложението бе мое, като аз дори исках да са повече. Исках да е по-радикално – в тимовия лист за всеки мач да има един играч до 19 г., двама до 20 и двама до 25 години. Знаех, че трудно ще се приеме, но все пак част от него се прие. Смятам, че е някакъв малък пробив в това отношение. Искаше ми се да се намали и броят чужденци до двама, но и това все пак е нещо”, сподели Барчовски.
Относно рекордно дългото заседание на Общото събрание на НБЛ, той добави: “Най-хубавото на това заседание бе, че присъстваха служители от всички клубове. Мина без скандали, дълго обсъждахме всичко, беше конструктивно”.
По темата, която вълнува доста треньори в НБЛ – за повече завъртания и повече мачове, Барчовски заяви: “Не е реалистично да говорим за четири завъртания след тази пандемия. Някои клубове искат да участват и в евротурнирите, а и финансовото положение на част от тях е тежко. Да не говорим, че в един четвърти кръг е възможно всичко да е решено и някои състави да не играят на пълна мощност. Три завъртания определено е едно добро решение”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*