Ротари клуб награди талантливи самоковски ученици на церемония в Ритуалната зала

Осем талантливи млади самоковци с успехи в областта на науката бяха наградени с парични премии от местния Ротари клуб на церемония в Ритуалната зала на 16 май. Ротарианците организират благородната проява за втора година, като сега броят на учениците нарасна от пет на осем. Президентът на клуба Христо Белстойнев дори си пожела да има градация в бройката и през следващата година.
Суми от по 300 лв. заслужиха Светослав Иванов от ПГ „Константин Фотинов” – № 1 в националния кръг на олимпиадата по немски език; Богомил Дончев и Зорница Иванова от ПТГ „Никола Вапцаров” – първи в раздел „Проза” за есе в националния конкурс „От Коледа до Васильовден” и във финансовия иновационен лагер на „Джуниър Ачийвмънт”; Радост Туджарска и Мирослав Грошарски от СУ „Отец Паисий” – сребърен медал от международния конкурс за компютърни рисунки „Творчество без граници” и златен медал от национално състезание по математика; Кристиан Барански от НУ „Станислав Доспевски” – 4 златни медала от международното състезание „Математика без граници”; Мария Василева от ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци – спечелила областния кръг на олимпиадата по български език и литература, и Елина Субева от ОУ „Христо Максимов” – класирала се на второ място в същата проява.
„Вие сте бъдещето на нашата община и на България. Ние вярваме във вас, смятаме, че сте добър пример за обществото ни и се надяваме да увлечете и други деца и младежи. Именно заради това направихме и церемонията публична”, заяви на срещата Екатерина Вададжийска, церемониалмайстор на клуба.
В залата пък се изявиха още талантливи млади самоковци – участнички в танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева, танцов състав „Самодивче” с ръководители Ралица Струмина и Димитринка Василева и вокална група „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*