Живот, Новини, Статии, коментари, Шарен свят

Румяна Момчилова: “Казват ни, че сме бъдещето, а не зачитат мнението ни”

Животът днес

С Румяна Момчилова разговаря Делян Василев

Румяна Момчилова е на 18 г. Ученичка е в 11 клас в Професионалната гимназия по туризъм. Участва в Младежката театрална студия, която наскоро представи пиесата “Сводници” от Иво Сиромахов. Има по-малка сестра.

– Как минава един ваш ден?
– Малко по-различно, отколкото на другите хора. Ходя на училище, след това се прибирам да уча. Това е скучната част от деня ми. Тъй като се занимавам с театър, ми се налагат доста репетиции. Разтоварвам се по този начин, защото на сцената можеш да бъдеш какъвто си поискаш и забравяш за всичко. Когато нямам репетиции, гледам филми, излизам с приятелите ми.
– Какво пазарувате през деня?
– Предимно храна и напитки.
– Каква бе последната ви покупка за вас лично?
– Хм… може би преди седмица. Купих си гримове за пиесата, защото не е лесно да изглеждаш с 40 години по-възрастен…
– Най-големият ви проблем?
– Нямам достатъчно време да обърна внимание на семейството си.
– А за града и за страната?
– Като цяло проблемите са много. Лошото е, че никой не се заема с разрешаването им или поне не се полагат достатъчно усилия. Точно тези, които казват, че ние сме бъдещето на страната, не зачитат мнението ни и не мислят за развитието ни. Причината младите да губят мотивацията си е, че никой не се интересува от тях и от интересите им.
– Коя беше последната ви стресова ситуация?
– Стрес винаги има. Просто се опитвам да го игнорирам с усмивка.
– Кога за последно ходихте на гости?
– Не съм ходила на гости от няколко месеца, но пък често гостувам на баба.
– С какви хора обичате да общувате?
– С позитивни и свежи хора с чувство за хумор. Радвам се, че съм заобиколена от такива.
– Кое ви е любимото занимание?
– Нямам такова. Обичам да ходя на театър или да играя в театъра. Обичам да слушам музика, обичам да танцувам, обичам да се смея, обичам да се разхождам…
– Кога за последен път сте била на културна или спортна проява?
– На кино не съм ходила от доста време. Последният филм, който гледах, беше последната част на “Здрач”, мисля че се казваше “Зазоряване”.
На театър последно бях на нашата пиеса, а преди това на “Няма да платим, няма да платим!”. Когато има театър тук, не пропускам да отида. От време на време ходя да гледам пиеси в младежкия театър “Николай Бинев” в София. Така се зареждам с енергия и се мотивирам.
– Гледате ли телевизия?
– Телевизорът е винаги включен, когато съм си вкъщи през деня, но не му обръщам особено внимание. Гледам предимно музикални програми. Вечер гледах “Dancing stars” или “Гласът на България”.
– Какво четете?
– Предимно книги за училище. Съжалявам, че нямам време да чета повече…
– Добра случка, на която сте била свидетел?
– За жалост не съм била свидетел на добра случка скоро. Хората стават все по-студени, озлобени и егоистични. Добрите хора в днешно време са малко. Лично аз помагам с каквото мога, когато някой има нужда, но не мисля, че това е добра постъпка. Според мен е нещо нормално, което трябва да прави всеки човек, който разсъждава и осъзнава, че колелото на живота се върти и не се знае дали няма да изпадне в същото положение.
– Правите ли планове за бъдещето?
– Единственият ми план за момента е след като завърша образованието си да работя нещо, което да ме удовлетворява. Не сме господари дори на утрешния ден.. Не планирам, за да не се разочаровам, само си мечтая…
– Предложете нещо в заключение на читателите…
– Просто бъдете себе си и правете това, което истински харесвате. Слушайте сърцето си и бъдете щастливи!

Leave a Reply