Култура, Новини

Руска красота в Общинската библиотека

В Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” на 25 януари бе открита фотоизложба за Русия, подготвена в изпълнение на проект за международен фестивал-конкурс на руската култура „Истоки”. Автор на подредените във фоайето фотоси е художникът Александър Найданов. Творбите са осигурени от „Росссотрудничество” със съдействието на Руския културно-информационен център в София.
При откриването гл. библиотекар Албена Ихтиманска изтъкна, че това е първата изложба за 2016-а под егидата на библиотеката и обеща посетителите да станат свидетели на още много инициативи пред настоящата година.
Председателката на клуб „Малахит” /самоковската структура на руския Съюз на съотечествениците/ Марина Шуманова информира, че Найданов е член на Творческия съюз на художниците на Русия и на Творческия съюз „Мегаполис”, интересува се отдавна от фотография, но активно започва да се занимава с това изкуство от 2002 г. Любимата му тема са пейзажите, като се е специализирал в панорамните снимки.
Фотосите представят различни райони на Русия с тяхното разнообразие и красотата. Творбите пренасят посетителя в познати и непознати места, където с удоволствие и вълнение можеш да откриеш красотата на природата, на отделен паметник на културата, на кът от градския пейзаж, пресъздадени с майсторство от фотографа-художник.
Изложбата ще продължи до края на следващата седмица.

Евгения Попова

Leave a Reply