Р. Стойчев: „Няма да се допусне незаконно присъединяване към мрежата на ВиК”

Във връзка със сигнал за незаконно присъединяване към водопреносната мрежа в кв. „Герена 2” /до Турските гробища/ със зам.-кмета Радослав Стойчев се срещна на 7 август групата общински съветници от ГЕРБ, които са подали и писмено заявление по този и други сходни проблеми със съответни въпроси.
Както заяви по-късно пред представители на местни медии г-н Стойчев, по време на разговора се е изяснило, че в квартала се извършва законно частична реконструкция на съществуващата водопреносна мрежа и изместване на съществуващата. За строителната дейност има проект от миналата година, който е съгласуван с „ВиК”, издадени са и всички необходими разрешителни. За водопровод и улична регулация в този район са гласувани от Общинския съвет 20 хил. лв. Строителството се извършва по договор с местна фирма, чрез директно възлагане.
„Целта на строителната дейност е да се осигури нормално подаване на вода към новите урегулирани поземлени имоти. Няма да се допусне присъединяване на незаконните жилища”, допълни Стойчев.
Междувременно съветниците от ГЕРБ информираха, че зам.-кметът е обещал в законовия двуседмичен срок да отговори на поставените в заявлението на общинарите от тази партия и на срещата въпроси, включително за това, колко са незаконните сгради във въпросния район, колко от тях са съборени, за колко има предписания и кога изтичат сроковете им, водят ли се дела и кога незаконните постройки ще бъдат премахнати.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*