Новини, Шарен свят

Салон за красота „Елеганс” чества 15-годишен юбилей

Първият комплексен салон за красота в града ни „Елеганс” навърши 15 години навръх Благовещение, 25 март. Хубавият повод събра ден по-рано в приятелска атмосфера клиенти и близки на сестрите Ирена и Йорданка /Дани/ Гелови, които са основателки на салона, а и до днес се трудят неуморно за добрия вид и здраве на самоковци. През годините те са имали и други служители, на които са благодарни и до днес. В един период „Елеганс” дори открива и свои сезонни филиали в Созопол и Боровец.
Разказват, че първаначалният тласък дошъл от Ирена, която искала да се занимава с козметика. После и сестра й Дани се включила в оказалия се впоследствие семеен бизнес. Специализирали се дотолкова, че по едно време дори сами провеждали курсове и обучения. Това обаче не ги накарало да надценяват знанията и възможностите си.
„В нашата сфера има много новости, измислят се все повече продукти, апаратури и процедури за разкрасяване на тялото. Стараем се да сме в крак с нововъведенията и затова продължаваме да ходим на обучения и семинари”, споделят сестрите. Те признават, че програмата им е доста натоварена, работят шест дни в седмицата. „Помагаме си взаимно и знаем, че можем да разчитаме една на друга. Освен това работата ни е такава, че имаме възможност през деня да свършим и разни други задачи”, не се оплакват Гелови. Те се стараят да използват висококачествени продукти и да предлагат също такива услуги.
А какви хора ги посещават?
„Най-интересното е, че в последните години идват и много мъже. Имаме и постоянна клиентела, но напоследък се забелязва и известна сезонност – през лятото често ни посещават туристи в града и Боровец, а през зимата пък използват услугите ни служители в курорта. Посещават ни и много младежи с проблемна кожа”, поясняват дамите. Те разкриват, че в последните години сякаш хората обръщат по-голямо внимание на своята визия и здравето си.
Много е важно, че получават подкрепа и вкъщи, защото понякога се налага да работят до късно, за да се съобразят със свободното време на своите клиенти.
Малко известен факт е благотворителното им участие в различни инициативи, включително в Празника на Самоков и в провеждания преди години конкурс „Мис Самоков”. Неотдавна пък безплатно обучение тук са преминали две девойки от Центъра за настаняване от семеен тип.
Салон за красота „Елеганс” предлага сега най-разнообразни фризьорски и козметични услуги, процедури за стройно тяло, масажи, солариум… Най-новото в „менюто” пък е нанасянето на перманентен грим. От всичко това могат да се възползват и бъдещите абитуриенти, които вече „опипват почвата” и правят пробни прически и гримове.
„Сърдечно благодарим за доверието на нашите клиенти, особено на тези, които още от самото начало са с нас. Пожелаваме на всички да бъдат здрави и красиви и да посрещнат Великденски празници с много топлина, настроение и усмивки”, казаха в заключение сестри Гелови.

Делян Василев

Leave a Reply