„Самел-90“ подари линейка на болницата

Нова модерна линейка дари в понеделник, на 24 август, на самоковската болница директорът на „Самел-90“ АД инж. Петър Георгиев, който е и общински съветник.
„Изразявам лично и от името на болницата благодарност на инж. Петър Георгиев за това човечно дело. В моментите на криза се разбира кой какъв е. Това е необикновен ден за нас. Линейката е изцяло оборудвана и пациентите ще бъдат обслужвани и транспортирани по съвременни медицински принципи”, заяви управителят на „МБАЛ-Самоков“ д-р Красимира Ковачка. Тя бе категорична, че инж. Георгиев е най-големият дарител на болницата. Той е дарител и на храма „Св. Панталеймон“, който се изгражда в двора на лечебното заведение.
„Моментът не е благоприятен и за фирма „Самел–90”, но смятам, че една подобна високооборудвана линейка ще улесни много работата на медицинските екипи в нашата болница”, изтъкна инж. Георгиев и връчи ключовете на специализирания автомобил на д-р Ковачка.
На свой ред управителят на болницата поздрави дарителя за неговия юбилей /наскоро П. Георгиев навърши 70 години/ и го зарадва с поздравителен адрес и икони. „Това е дарение не просто за болницата, а за всички самоковци“, посочи д-р Ковачка.
Новата линейка бе осветена от архиерейския наместник в Самоковската духовна околия иконом Михаил Колев в съслужение с протоиерей Георги Николов и протоиерей Любомир Мишков.
На трогателното тържество присъстваха кметът Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Мая Христева и други ръководители на общината, общински съветници, медици и служители в болницата.
Линейката – „Форд Транзит“, е на стойност 120 хил. лв. и е от най-висок клас, оборудвана е с всичко необходимо – няколко носилки, голям комплект медицински съоръжения и пр. Медици поясниха, че подобен вид линейки са характерни за най-престижните лечебни заведения в страната – университетските болници и Военно-медицинската академия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*