Сами загрозяваме градската среда

Прави ми впечатление, че на много места – по електрически стълбове, на електрически табла, по телефонни кабини, пътни знаци и пр. са разлепени стотици обяви – за парични заеми, продажба на дърва, рязане на високи дървета, предлагане на работа и т. н., и т. н.
Направих забележка на една красива иначе жена, която залепваше подобна обява, но тя се направи, че не чува. Неприятна е и „украсата” по фасадите на някои сгради, нашарена от буквално неграмотни хора. И всичко това става включително в самата централна част на града ни.
Предлагам част от таблата, които виждаме по време на изборни кампании, да се поставят отново на възлови места и на тях да намират място афишите за концерти, за спортни прояви, разни съобщения и други подобни.
А на хората, които разлепват обяви на неподходящи места – стълбове, табла, дървета и пр., да се потърси отговорност, като се задължат да почистят съответните места, а и да платят глоба. Обикновено на обявите се оставя телефонен номер за справка, така че по него нарушителите могат да бъдат открити.
И още нещо. Много добре се озелени центърът, поставиха се и цветни вази. Тревните площи се поддържат. Лошо впечатление обаче правят дворовете на някои съграждани – неподдържани, с избуяли треви и бурени след дъждовете. На много места пред оградите на дворовете пък са израсли храсти, които дори пречат на движението на пешеходците по тротоарите. Предлагам служители на общината да изпратят писма, с които да предупредят недобросъвестните граждани да почистят дворовете си и пред тях, да ги приведат в естетически вид.
Нали сме туристически град. Нека да приличаме на другите европейски градове.

Димитър Спасов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*