Новини, Шарен свят

Самоковецът Димитър Михайлов спечели чисто нов автомобил от тотото

Най-щастливият самоковец през последните дни със сигурност се казва Димитър Михайлов. Нашият съгражданин спечели чисто нов автомобил „Форд Фиеста” от играта „Втори тото шанс” на Българския спортен тотализатор. Ключовете от колата му бяха връчени тържествено на нарочна церемония на площад „Захарий Зограф” в сряда, на 12 ноември.
„Късмет като този не се случва всеки ден и затова ние сме тук, за да връчим лично ключовете от колата на новия й собственик”, заяви водещият на предаването „Втори тото шанс” по БНТ Цветан Николов. Ключовете за голямата награда бяха връчени на г-н Михайлов от Бойка Иванова, мениджър приемателна мрежа на БСТ за Софийска област.
На церемонията стана ясно, че късметлията е спечелил автомобила с фиш на стойност… 70 стотинки. Любопитна подробност е, че Митко пуска квитанцията навръх Димитровден – 26 октомври, за да участва в 86-ия тираж на тотото.
„Може би получих помощ и от Господ – това бе чудесен подарък за имения ми ден. Мисля, че съм заслужил колата, тъй като играя тото вече цели 43 години – от 1971 година насам”, смая присъстващите с признанието си щастливият ни съгражданин.
Той се качи в автомобила с 3-годишната си внучка Виктория Цветанова, която радваше своя дядо и околните с красивата си усмивка.

„Разбрах за печалбата пет дни по-късно, когато проверих числата си по интернет. Получих сърцебиене пред монитора, не вярвах на очите си; питах се дали наистина това е печелившият фиш… Не съм очаквал да ме сполети подобен късмет. Досега съм улучвал само няколко „тройки” и „четворки”, откровено сподели Д. Михайлов и пожела късметът му да споходи всички тотоиграчи.
Щастливецът бе заобиколен от познати и непознати съграждани, които се радваха редом с него.
За присъстващите бе организирана викторина с въпроси, свързани с дейността на Спортния тотализатор. Далите най-бързо правилен отговор бяха възнаградени със скромни подаръци.
За втори път, откакто от Българския спортен тотализатор раздават като награди автомобили, голямата печалба отива в Самоков. Лек автомобил пък общо за 6-и път се „падна” в нашата Софийска област.

Делян Василев

Leave a Reply