Други, Новини, Спорт

Самоковецът Юлиян Телийски спечели планинския автомобилен шампионат на България!

Юлиян Телийски. Снимка: Петър Минчев.

Пилотът на „Дунев Рейсинг” Юлиян Телийски с „Мицубиши Лансър Ево 9” е новият шампион на България по планински автомобилизъм! Самоковецът се класира на второ място в последното състезание от годишния календар на Българската федерация по автомобилни спортове – „Осогово 2017”, като това бе напълно достатъчно за Телийски да триумфира в генералното класиране в едва втория си пълен сезон. Отделно от това Юлиян защити титлата си от миналата година и стана победител и в своя клас НС2, а и помогна на тима си да спечели отборната титла.
Нашият пилот неизменно даваше второ време в тренировките в събота и по време на двата състезателни манша в неделя, изоставайки с малко от първенеца от „Боила” Христо Манолов с „Мицубиши Лансър Ево 9” от по-високия клас НС1. Третото място край Кюстендил остана за младия Иван Влъчков /„КА2 Рейсинг”/ с „Хонда Сивик”.
Общо 39 пилоти се пуснаха по дългото 5000 метра трасе от село Богослов до м. Студен кладенец в Осоговската планина при положителна денивелация от 435 метра.
Организатори на шампионата бяха благоевградският спортен клуб „Диамо”, БФАС, Община Кюстендил и партньори.

Leave a Reply