Самоковка участва в Празника на любовта в Слатино

Яна Василева-Цури стана част от Празника на любовта в село Слатино, Бобошевско, на 12 февруари.
Домакините от читалище „Просвета“ бяха решили да честват предстоящия на 14 февруари Ден на влюбените с поетично четене на тематични стихове, а на поканата им откликнаха три млади авторки – Мими Иванова и Яна Василева-Цури от литературен клуб „Огнище“ – Благоевград, където Яна живее от няколко години, и Зорница Кабзималска от гр. Рила. Те развълнуваха със свои творби присъстващите, като им напомниха за младежките години и първите любовни трепети, но и за осъзнатите мигове на не/споделеност.
„Имам интерес към четенето и писането още от малка. Впоследствие реших да издам първата си стихосбирка, без да съм напълно сигурна дали отговаря на поетичните стандарти. Смятам, че е важно човек да бъде по-решителен и така да увлича и други хора със своите действия“, сподели с гостите Яна Василева-Цури. Самата тя е издала три стихосбирки, включително в различните форми хайку и апева, както и два романа и детска книжка на български и гръцки език.
„Любовта е началото на живота“, изтъкна авторката на стихосбирките „Бадемов цвят“ и „Налей ни по едно, съдба“ Мими Иванова.

Студентката Зорница Кабзималска пък сподели с присъстващите, че Празникът на любовта е първото й участие в подобни инициативи. Стиховете за дебютната й стихосбирка под надслов „Три метра в душата“ се появили в… автобуса, с който младото момиче пътувало до училище и обратно.
Някои от присъстващите дами се вдъхновиха от приятната и позитивна среща и се включиха с рецитал на стихове от любими автори.
„Любовта е по-силна от всичко! Ние, българите, реагираме на съпътстващите ни проблеми именно с любов. Затова се радвам, че днес Слатино се превърна в столица на любовта на Бобошевска община“, възкликна бившият зам.-областен управител на Кюстендилска област Райчо Цветин, който също присъстваше на изявата.
Той и съпругата му Емилия Халилова-Цветина – директор в дирекция „Социална и жилищна политика“ на Община Благоевград, бяха осигурили почерпка за участниците и гостите на милото тържество.
Отлично с декорацията и организацията на празника пък се бяха справили домакините от читалище „Просвета“ в лицето на неговия председател Даниела Ангелова и секретаря Биляна Димитрова. Накрая те подканиха на блага дума и чаша хубаво вино гостите на празненството, като не пропуснаха да запаметят моменти от него и с няколко снимки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*