Здраве, Новини

Самоковките от „Аполон” се изявиха в София

Самковският клуб за здраве „Аполон” участва на 5 декември в спортната програма в НДК, с която сродните сдружения от страната честваха 20-годишнината от основаването на асоциацията „Спорт за всички”.
Под егидата на спортното министерство и асоциацията на сцената се изявиха и отбори от Балчик, Горна Оряховица, Свищов, Враца, Казанлък, Велинград, Дупница, София /”Младост”, „Люлин”, „Симеоново”, „Красно село”/. Сред присъстващите бяха г-н Бояджиев, почетен председател на асоциацията, кметове и заместник-кметове на градове от страната.
Председателят на Централната комисия на клубовете „Спорт и дълголетие” Панайот Бончев връчи плакети за активна работа и съвместна дейност с общините на представители на общинските управи на София, Враца, Свищов, Полски Тръмбеш, Балчик. Кметицата на София и наша съгражданка Йорданка Фандъкова не можа да присъства на откриването, но самоковската група й изпрати подарък по представителя на Столична община – „Диамантен кон” /2014-а е Година на коня/.
Нашият клуб „Аполон” посвети своята композиция на белия спорт – само след няколко дни скиорите отново ще ликуват по пистите на Боровец. Клубът е създаден преди 20 години и успешно се ръководи от Ваня Димитрачкова, активен ски учител. Танците на нашите участнички преминаха под мотото „Духовност и физическо здраве по зимните писти на Рила”.
Клубът за здраве „Младост” е първият, има вече 39-годишна биография. Клуб „Люлин” пък е вече на 30 години. Ръководи го Нели Ковачка, която е и зам.-председател на асоциацията. Самата тя е пример за подражание – като навита пружина е – лека и подвижна, усмихната и чаровна. Най-многобройната група – с 45 участници – беше от съседна Дупница.
Всички клубове заслужиха поздравления и грамоти. Накрая се състоя и модно ревю, в което се представиха дами от различни градове със съвременни и ретро модели, с карнавални костюми и народни носии. Имаше и латинотанци, родни хора, хумористични сценки. Изявиха се и членове на литературния клуб „Елисавета Багряна”. Общо бе мнението, че докато има такива неостаряващи ветерани, нашата родина ще бъде кътче от рая.

Димитрина Божилова

Leave a Reply