Новини, Политика

Самоковки в ръководството на Младежкото обединение в БСП

Христина Янева

Христина Янева ще бъде представител на Самоков в Националния съвет на Младежкото обединение в БСП. Тя бе избрана при пряк вот на националната конференция на обединението, състояла се на 29 и 30 март. Янева е и председател на младежката организация на социалистите в града ни.
В 91-членния Национален съвет бяха избрани представители на още 7 общини от областта – Етрополе, Годеч, Божурище, Сливница, Антон, Златица и Долна баня.
Председателката на областната структура на Младежкото обединение и наша съгражданка Анна Тодорова се състезава и за ръководител на самото обединение, като със 184 гласа остана на второ място. За председател бе избрана Вероника Делибалтова. Междувременно Тодорова си даде отвод като член на Националния съвет.

х х х

За втора поредна година младите социалисти направиха дарение на детския отдел на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Те предоставиха художествена и учебна литература – общо около 50 книги, по-голямата част от тях – нови. „Искаме младите хора да отделят повече време за четене, за да обогатят кръгозора си и да прострат в далечни хоризонти мечтите си”, споделиха Христина Янева и Васил Динолов, които връчиха от името на организацията си дарението.

Leave a Reply