Самоковки играха на финалите на баскетболното първенство

Две самоковки и общо пет бивши състезателки на „Рилски спортист” участваха във финалния плейоф за определяне на баскетболния шампион на България между отборите на „Хасково 2012” и „Монтана 2003”, спечелен след пет епични мача с 3:2 успеха от хасковлийки.
Триумфът на тима от Югоизточна България дойде не и без помощта на екссъстезателките на „Рилски” Виолина Кочева, Катерина Рудева и Деляна Коева, които изиграха пълни 40 минути в решителната пета среща в Хасково /87:81/. Особено впечатляващ е точковият актив в серията на Вили Кочева, която е отбелязала средно по 20.2 т., докато Коева и Рудева са допринесли средно с 6.6 и 1.8 пункта.
Загубеният от „Монтана” плейоф пък означаваше, че със сребърните медали от първенството ще се окичат самоковките Цветомира Шаренкапова и Христина Иванова, които записаха съответно по 14.2 и 10.4 т. средно на мач във финалната серия.
Третото място остана за „Берое” /СтЗ/, надвил с 2:0 успеха „Нефтохимик”. В титулярната петица за старозагорки неизменно започваше Стефка Митева – бивша баскетболистка на „Р. спортист”, завършила СУ „Никола Велчев” в града ни. Четвърти остана бургаският състав, част от който беше Теодора Динева, която участваше в последния отбор на „Рилски”, състезавал се в елита /през сезон 2014-2015/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*