Други, Новини, Спорт

Самоковки пети на турнир за Световната купа в Токио

Синтия-Мари Ангелова /вляво/, Емилия Будинова и Анита Гаврилова на подиума в Токио

Аеробика

Девойките на клуб “Самоков” Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и Емилия Будинова от “Левски Йова” заеха призовата пета позиция при тройките на турнира за Световната купа в Токио. С представянето си в Япония нашите момичета плениха местната публика, която не спря да ги аплодира по време на съчетанията.
Това е поредна силна изява на Ангелова и Гаврилова през сезона, двете предстои да участват и в държавното първенство по аеробика в Боровец през май. Там Синтия-Мари и Анита ще пробват да спечелят медали с възможно най-благороден оттенък.
“Много съм доволен от представянето на момичетата. Състезателките, които финишираха преди нашия отбор, заложиха на съчетания с по-лека хореография и не особено трудни елементи, докато нашата тройка имаше в композицията именно такива елементи, с оригинални преходи и естетична хореография”, сподели след надпреварата наставникът на българките Калоян Калоянов. Селекционерът отчете и невероятната конкуренция, както и пълните трибуни в залата.
Участие в юбилейния 25-и турнир в Страната на изгряващото слънце взеха предимно гимнастици от азиатски страни. Домакините спечелиха внушителните 6 златни отличия.

Leave a Reply