Новини, Шарен свят

Самоковки празнуваха в София

Чудя се на хората, които отричат 8 март. Според мене в него няма нищо политическо. Празникът събира обичта, уважението и признателността към тази, която дарява живот и без която силният пол признава, че не може. В този ден празнуват и млади, и стари, че дори и мъже се присъединяват към купоните.
На такъв празник бяхме няколко самоковки на самия ден в заведение на „Подкрепа” в София. Организаторка беше Надя Касабова, а желаещите да участват бяха много. Още на вратата с Надя посрещнахме всички с моите картички с женски образи и мартенички. Някои от жените донесоха своите кулинарни изкушения, които събираха погледите и ни караха да преглъщаме с нетърпение. Но изчакахме журито – Хасан Кърбать, Лало Шуманов и Валя Радукова, да се насладят първи.
На челно място с награда безплатна екскурзия в България бе зарадвана Емилия Славкова за своята питка. Цветанка Георгиева ни изненада с „Крокодила Гена” за второто място. Трети пък се класира самоковският зелник на Малинка Златкова. След нея се нареди гобленарката Роси Бакалова с разноцветни и разноформени сладки. Последва я сестрата на самоковката Малинка – Мария Ташева с пандишпанови месечинки. Лоти Шуманова бе омесила вкусен тиквеник. Имаше още много други изкушения.
Участничките получиха своите подаръци и награди от Надя, а през това време Гого – вечният ни озвучител и музикант – забавляваше присъстващите с песни. Между танците пък се изявиха стихотворци и хумористи. Купонът завърши с общо веселие.

Димитрина Божилова

Leave a Reply