Самоковската болница – сред първенците в Югозапада

„МБАЛ-Самоков” ЕООД е участвала в определяне на рейтинга на болниците – за национална класация „Най-добрите болници“, организирана от Българската болнична асоциация и Investor Media Group.
Целта е била да се отличат най-добрите лечебни заведения в 7 района на страната – Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен, Югоизточен и София, по няколко показатели – технология, специализация, персонал и качество на медицинските услуги.
Класацията е направена чрез проучване на IQVIА в специалностите ортопедия, кардиология, УНГ, АГ, педиатрия, онкология и хирургия. За всеки регион в съответната специализация са излъчени най-добрите лечебни заведения, които са намерили място в класацията „Най-добрите болници – 2018“.
„МБАЛ-Самоков” е класирана на второ място по акушерство и гинекология и на трето по педиатрия в Югозападния регион.
Класирането е изготвено въз основа на анкета сред пациентите за качеството на медицинската услуга, анкета сред общопрактикуващите лекари, данни от Регионалната здравна инспекция за медицински стандарти, нива на компетентност и материално-техническата база на болниците.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*