Самоковската фирма „Магнолия” се бори с ерозията на магистрала „Струма”

Самоковската фирма „Магнолия” /собственост на Марияна Христова и Димитър Лазаров/ осигурява безопасността откъм свлачищни и ерозионни процеси в участък от 45 км на автомагистрала „Струма”. Служителите на фирмата са работили неуморно през ноември и декември и вече са засадили по-голямата част от предвидените над 70 хил. дръвчета и храсти край трасето. Останалата част от работата ще бъде свършена през пролетта.
Първоначално „Магнолия” е създадена като цветарски магазин, но от десетина години развива и богата дейност в сферата на озеленяването. Знанията на управителите и използването на висококачествени материали привличат редица инвеститори. Сред обектите, по които е работила компанията, са „София Ринг Мол” /вътрешното и част от външното озеленяване/, стадиона в Долна баня, „Цари мали град”, хотел „Белчин гардън” и др. Фирмата е изпълнявала и общински поръчки в Казанлък, Карлово, Крумовград, Тервел, с. Айдемир и др. Стотици са пък доволните стопани на частни имоти, наслаждаващи се на зеленина и уют в домовете си благодарение на „Магнолия”.
„С натрупаният опит в много обекти се стараем да осигурим на клиентите си пълен спектър от ландшафтно-архитектурни решения. В основата на дейността и авторитета ни са свежите съвременни идеи, експериментаторският дух, високото качество на предлаганите артикули и услуги, както и равнопоставената отговорност при реализирането на всяко начинание – от малката частна градина до най-мащабния и сложен обект”, споделиха за „Приятел” Христова и Лазаров.
Фирмата има три магазина за цветя в Самоков – при светофарите край НУ „Станислав Доспевски”, до популярното заведение за бързо хранене „Клюкарката” и в общинския пазар.
И понеже става въпрос за магистрали – сигурно не всеки знае, че и гредите от предварително напрегнат стоманобетон, на които стъпват пътните платна при виадуктите на магистрала „Струма”, също са правени в Самоков – в местния клон на „Главболгарстрой” АД.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*